לצפייה ישירה: 14 שיעורים מוקלטים באיכות HD! לחצו כאן עכשיו 👈🏻  קורס שפת גוף בחינם

עקרונות לתקשורת עוצמתית – #3 פניה לערך

פניה לערך – העקרון:

כל אפשרות נבחנת בראש שלנו דרך הערכים ואמונות שלנו. כשיציעו לנו הצעה כלשהי, בין אם היא לקבל דעה אחרת, הסתכלות אחרת או אפילו בקשה לבצע משהו, אנו נחשוב על זה מול הערכים והאמונות שלנו, שמורכבות מן הסתם מחוויות העבר והחינוך שלנו וכך נחליט האם להסכים או לא.

איך זה עובד?

כשאנו מתקשרים עם אנשים באופן רגיל אנו לא בוחרים עם אילו ערכים או אמונות הם יסננו את המילים שלנו, כי הרי מתוך כל הערכים והאמונות שיש לאדם רק כמה בודדים בוחנים כל נושא (כשהרבה מהם נכנסים לתמונה בו זמנית זו התחושה של הבלבול, והoverwhelming שיש לפעמים) הרעיון הוא לכוון את המילים שלנו לערכים מסוימים של האדם ובכך לגרום לו לקבל את מה שאנו אומרים.

בדרך כלל, בעיקר עם אנשים שאנחנו לא מכירים טוב, נשתמש בערכים ואמונות סטנדרטיות לחברה בה אנו נמצאים ונניח כי אותו אדם מחזיק בהן או לפחות לא ירצה להראות בגלוי כי אינו מחזיק בהן.

פניה לערכים גבוהים ומוסכמים

אם ניקח לדוגמה הצעת חוק שאומרת שאסור למכור אלכוהול אחרי השעה 23:00 או 21:00 או מה שזה לא יהיה. נגיד שאנחנו רוצים לקדם הצעה כזו, כמובן שיש המון סיבות בעד והמון סיבות נגד, מה שאנחנו נרצה לעשות וזה מה שפוליטיקאים ממולחים עושים, נפנה את הצעת החוק לערכים עליונים ומוסכמים שתומך בהצעת החוק, נגיד: בטחון וחיי אדם.

ברגע שנרכז את הדיון סביב הערכים האלה הצעת החוק שלנו תעבור. כמובן שמה שינסה הצד השני לעשות, במידה והוא חכם כמונו, זה להעלות את זה לערכים גבוהים ומוסכמים אחרים נגיד: חופש.

כמובן שבחיי היומיום עצם זה שנמקד את השיחה סביב הערכים שנבחר התקשורת שלנו תהיה עוצמתית הרבה יותר.

פניה לתפקיד

המון ניסויים דוגמת ניסוי האסירים בסטאנפורד, מראים לנו שאנשים לוקחים מאוד מאוד ברצינות את התפקיד שלהם. דוגמה טובה שכל אחד מכיר לטכניקה שכזו זה ילד\ילדה שפונים להורים שלהם עם קול חמוד במיוחד ומבקשים משהו, מיותר לציין שהורה שבמערכת הערכים שלו מאמין שמתפקידו של הורה לתת לילדים שלו דברים בסגנון מה שהילד מבקש (הנחה דיי סטנדרטית היום) פשוט ייתן, גם אם באותו הרגע הוא לא ירצה בכך.

מה שמדהים ברעיון הזה הוא שגם כשהילדים גדלים ונהיים מבוגרים בעצמם אותה שיטה עלולה לעבוד להם.

קחו את השיטה הזו לבוס שלכם בעבודה, תנו לו למלא את התפקיד של "הבוס" בכך שהוא עוזר לכם במה שאתם צריכים או לרופא או הפקידה בדלפק כוונו אותם ללהבין שמה שאתם מבקשים זה בדיוק התפקיד שלהם. וזכרו את דוגמת הילד הקטן – הוא לא אומר להורים "זה התפקיד שלכם" כי זה כנראה רק יעצבן אותם.

ערכים סובייקטיביים

להשגת תקשורת עוצמתית יותר עם אדם מסוים למדו את מערכת הערכים והאמונות שלו, קחו כל רמז, זה המידע אולי הכי יעיל שיש לכם בלתקשר איתו.

שורה תחתונה

תמיד נפנה לערכים ולאמונות של אנשים ולא נדבר רק דרך אלה שלנו (זה בדרך כלל מה שקורה) חשוב לזכור להשתמש ולעבוד דרך הערכים החיוביים והמעצימים של האדם ולא דרך מניעה מהערכים השליליים אם כי גם זו יכולה להיות דרך יעילה המטרה שלנו היא להשאיר את האדם מולנו בהרגשה חיובית של שאיפה ומוטיבציה ולא מניעה ופחד.

זה דומה מאוד על מה שדיברנו בפוסט של האדרה ורידוד ומתי ולמה להשתמש ברידוד.

מה הקוראים אומרים על הספר ״מנהיגות בטישרט״

בטוח שתרצאה לקרוא גם...

הפרקים החדשים בפודקאסט

הדרכה ללא עלות:

איך להפוך כל נושא לתוכן מרתק בשניות

הדרכה ממוקדת של 36 דקות בלבד שתלמד אותך כלי עוצמתי שישרת אותך בכל פעם לפני צילום סרטון, בניה של כל מצגת או הרצאה, סדנה או קורס ואפילו בשיחות יומיומיות!

איזה מסלול מתאים לך כרגע?
(ניתן לעבור בין המסלולים בכל שלב)