לצפייה ישירה: 14 שיעורים מוקלטים באיכות HD! לחצו כאן עכשיו 👈🏻  קורס שפת גוף בחינם

6 סיבות (אמיתיות) להיות נטול עבודה

ישנה סיבה אחת מרכזית שגורמת לרוב האנשים להתפטר מהעבודה ולהפוך לעצמאיים או בעלי עסקים. הבעיה היא שהסיבה הזו היא אולי הסיבה הגרועה ביותר שיש.

רוצים לדעת מהי הסיבה הזו? רוצים לוודא שאתם לא עומדים לעשות את הטעות הזו? רוצים לדעת למה בכל זאת אני מאמין ששווה להיות נטול עבודה? קראו עד הסוף

חופש!

הסיבה הגרועה: זמן פנוי או חופש ״לעשות מה שבא לי״

ב-2014 הייתי אצל אנטוני רובינס בסדנה סופר עוצמתית על עסקים שנקראת "Business Mastery", בסדנה טוני אמר, מספר פעמים, את מה שכל בעל עסק מבין תוך כמה חודשים – להקים עסק בשביל שיהיה לך יותר זמן פנוי זה רעיון גרוע. כל כך גרוע שאנטוני משווה את זה ללהביא ילדים בשביל שיהיה לך יותר זמן פנוי.

כשאתה עצמאי או בעל עסק העט לא יכול ליפול בשעה 17:00, מערב לכך, עבור רוב בעלי העסקים העט לא נופל בכלל. נדרשת מומחיות וכישורים עסקיים לא מעטים בשביל להגיע למצב שבו יש לך הרבה זמן פנוי כבעל עסק – לי אישית זה לקח כמעט שנתיים להגיע למצב הזה בעסק הראשון שהקמתי.

עם זאת, אני מזמין אותך לקרוא מאמר שכתבתי על זמן פנוי וחופש, המאמר מציג גישה חדשה וייחודית לגבי הדבר הזה – לקריאת המאמר – זמן פנוי או גישה פרודוקטיבית לחופש

6 סיבות טובות באמת להפוך לחסר עבודה!

ביטחון כלכלי: ריבוי מקורות הכנסה

אני יודע שזה נשמע מוזר, לרוב אנחנו מתייחסים דווקא לעבודה כדרך הבטוחה ולעסקים כדרך מסוכנת יותר. עם זאת, אני מציע לכם לחשוב על זה אחרת, בשביל ששכיר יאבד את הכנסתו כל מה שהוא צריך לעשות זה לעצבן את הבוס שלו (או את הבוס של הבוס שלו) בשביל שבעל עסק יאבד את הכנסתו הוא צריך לעצבן מאסה קריטית של לקוחות.

כמובן שבשביל להביא עסק למצב שבו הוא יציב כלכלית צריך כל מיני כישורים, ידע ויכולות, עם זאת, גם רוב העבודות דורשות כישורים, ידע ויכולות – השאלה היא איזה ידע אתם בוחרים לצבור.

לסיכום של הנקודה הזו, אני רוצה לנפץ לכם מיתוס. אם אתם עצמאיים או בעלי עסקים זה לא יחדש לכם כלום, אבל לרוב השכירים זה יהיה לחלוטין חדש. תמיד יהיו לקוחות לא מרוצים, הדרך היחידה לוודא שלא יהיו לקוחות לא מרוצים בכלל – היא לא לעבוד עם לקוחות.

רוב השכירים חושבים שאם לבעל עסק יש לקוחות לא מרוצים הוא ״שרף את השם שלו״, אני מזמין אתכם לחשוב על חברות התקשורת והסלולר שכולם שונאים ועדיין מצליחות מאוד. אני לא אומר שאתם צריכים להיות נוראיים כמוהם, אני רק אומר שאם פה ושם יש לקוחות לא מרוצים זה לא כזה נורא – בניגוד לבוס לא מרוצה.

גיוון וחדשנות: לעשות דברים חדשים כל הזמן

רוב הצעירים היום מחליפים עבודות לעיתים קרובות ויש לזה סיבה אחת מרכזית – אנחנו משתעממים מהר. למרות שאנחנו יכולים מאוד לאהוב את העבודה שלנו, אחרי כמה חודשים למדנו איך לעשות את העבודה מצויין ואז אנחנו חשים תחושת ״מיצוי״ ומחפשים לעשות משהו חדש. אם אין קידום באופק, אנחנו נחפש עבודה חדשה או נשאר מתוסכלים.

כשאתה בעל העסק יש לך מיליון סוגים של תפקידים, החל מפיתוח המוצרים, השיווק, הארגון, המכירות, הכספים, הניהול השוטף, שיתופי פעולה ועוד…

צמיחה מהירה: אפשרויות קידום אין סופיות

בהמשך לנקודה על הגיוון והשיעמום הדרך הטובה ביותר לדאוג שאנחנו מרוצים ומאושרים מהעבודה והחיים שלנו היא לדאוג שאנחנו מתקדמים ומתפתחים.

כשאתה בעל עסק אפשרויות הפיתוח שלך הן אין סופיות. זה אומנם דורש השקעה רבה יותר, כי אין לך ארגון שמספק לך הכשרות מקצועיות וקידומים מובנים היטב. עם זאת, בעל עסק שימשיך ללמוד ולקחת קורסים באופן קבוע יוכל להתקדם בקצב ששום ארגון לא יכול לספק.

לגבי ההשקעה הכספית בלימודים והכשרות מקצועיות – כשלומדים לבחור את הדברים הנכונים הם מחזירים את עצמם בקלות ומאפשרים לבעלי עסקים להרוויח סכומים גבוהים בהרבה מעובדים שכירים. אני גאה לומר שב-5 השנים האחרונות השקעתי מעל 120,000 ש״ח על לימודים מקצועיים (לא כולל התואר באוניברסיטה שאני לא מחשיב כלימודים מקצועיים)

אנשים טובים: סביבת עבודה מושלמת

אחד הדברים שאנשים סובלים מהם יותר מכל הוא האנשים שהם עובדים איתם. גם לאנשים שמאוד אוהבים את סביבת העבודה שלהם ואת הקולגות שלהם בדרך כלל יש את האדם המעצבן הזה שהם לא סובלים ויכול בקלות לדפוק להם את המצב רוח.

כשאתה בעל העסק אתה תמיד יכול לפטר אותו אם הוא עובד אצלך או להפסיק לעבוד איתו אם הוא ספק / לקוח. אנשים חושבים שלבעלי עסקים יש מחוייבות חד צדדית ללקוחות שלהם, האמת היא שאם לקוח שלך מעצבן אותך, מותר לך לפטר אותו.

להביע את מי שאני באמת: פאקינג הגשמה עצמית

אני מגדיר את עצמי כאדם מאוד סבלני ומאוד קשה לעצבן אותי אבל אם יש דבר אחד שיכול לעלות לי (אישית) על העצבים זה כשאני חייב לעשות משהו שאני לא מאמין בו. כשאתה בעל העסק אחוז גדול מהדברים ש״חייב לעשות״ ושאנחנו לא מאמינים בהם פשוט נעלמים.

באופן אישי, בעסק שלי, אם אני לא מאמין בזה – לא רק שאני לא עושה את זה, גם העובדים שלי לא עושים את זה. נקודה.

מעבר לכך, את הדברים שאנחנו כן מאמינים בהם אבל אף אחד אף פעם לא ייתן לנו לעשות – פתאום אפשר לעשות :)

למשל, ברמה העסקית, כל מי שאי פעם דיברתי איתו אמר לי שעדיף לי לעשות רק סוג אחד של סדנה ולעשות אותה פעם בחודשיים בערך. אבל, אני רוצה לעשות 2 סדנאות בחודש, ופעם בחודש או חודשיים לעשות סדנה על נושא שכביכול לא קשור למיקוד העסקי שלי – שום בוס לא היה מאפשר לי לעשות את זה, אבל, הנה בעסק שלי זה קורה.

הזכות לתרום: במוצר, במיסים ובתרומה ישירה

אני מאמין שאם אנחנו לא תורמים לאנשים אחרים אין שום משמעות לחיים שלנו. ברמה הבסיסית ביותר, אם העסק שלנו לא תורם לאנשים אחרים אין לו זכות קיום.

אז קודם כל, העסק שלנו עוזר לאנשים בעצם זה שהוא קיים – אנחנו נותנים שירות או מוצר שעוזר לאנשים, אחרת הם לא היו משלמים לנו.

אבל מעבר לזה, כבעלי עסקים שמרוויחים לא מעט כסף אנחנו משלמים יותר מיסים שבסופו של דבר מגיעים לאנשים שבאמת צריכים את זה. למשל, כשאנחנו משלם ביטוח לאומי, בסופו של יום, לפחות ברמה העקרונית, הכסף הזה מגיע למובטלים שכרגע ממש צריכים כסף ולאנשים שלא יכולים לכלכל את עצמם.

ברמה השלישית, המדינה מעודדת אותנו לתרום באופן ישיר כסף לעמותות ולארגונים שעוזרים לאנשים ואני חושב שכך בעל עסק חייב לעשות את זה.

תחשבו על זה ככה, אתם מייצרים פעילות שכל מהותה היא לעזור לאנשים ועל הדרך אתם עוזרים לעוד אנשים דרך מיסים ותרומות.

מה הקוראים אומרים על הספר ״מנהיגות בטישרט״

בטוח שתרצאה לקרוא גם...

הפרקים החדשים בפודקאסט

הדרכה ללא עלות:

איך להפוך כל נושא לתוכן מרתק בשניות

הדרכה ממוקדת של 36 דקות בלבד שתלמד אותך כלי עוצמתי שישרת אותך בכל פעם לפני צילום סרטון, בניה של כל מצגת או הרצאה, סדנה או קורס ואפילו בשיחות יומיומיות!

איזה מסלול מתאים לך כרגע?
(ניתן לעבור בין המסלולים בכל שלב)