123

לכתוב יומן – איך איפה כמה ולמה

במאמר הזה נעבור על העקרונות החשובים ביותר וכן על גישות מעשיות לכתיבת יומן, ספציפית, נדבר על כתיבה של יומן התפתחות אישית – כלי עבודה משמעותי עבור אנשים מצליחים רבים.

אם הגעת למאמר הזה מתוך רצון ללמוד לנהל את היומן שלך במובן של ניהול זמן ושיפור האפקטיביות, אני מזמין אותך לעבור למאמר הזה: איך לנהל זמן ביעילות, 5 חוקים לניהול זמן

ההרצאה של ג’ים רון על כתיבת יומן

לפני קרוב לעשר שנים נחשפתי לראשונה לרעיון של כתיבת יומן התפתחות אישית, חברה טובה שיתפה אותי בהרצאה מצוינת של ג׳ים רון על כתיבת יומן, ההרצאה עוררה בי השראה וגרמה לי לרכוש את היומן הראשון שלי – מחברת ריקה ויפה.

ממש כמו רוב שאר הדברים שאנחנו קונים מתוך התלהבות של רגע, לא ממש השתמשתי במחברת הזו, אבל במשך השנים ניסיתי מגוון רחב של דרכים שונות לכתיבת יומן, כל אחת מהן עבדה לי למטרות מסויימות ולתקופות מסויימות – היום אני יכול להגיד באופן חד משמעי שהכתיבה הזו שידרגה לי משמעותית את החיים.

סוגים שונים של יומני התפתחות אישית

קודם כל, בואו נעבור על הסוגים השונים של היומנים שיכולים לעזור בהתפתחות האישית שלך

יומן רעיונות ותובנות

ביומן רעיונות ותובנות משמש לתיעוד בזמן אמת של דברים שאנחנו עלולים לשכוח. היומן הזה נקרא גם יומן למידה, משום שכשאנחנו לומדים דברים חדשים, בין אם מדברים חיצוניים כמו שיעור, קורס, או שיחה עם חבר או מתוך התבוננות פנימית וחשיבה אנחנו מחזקים את תהליך הלמידה דרך כתיבה ומאפשרים לעצמנו לחזור על הנקודות שוב בשלב מאוחר יותר.

יומן מטרות וייעדים

ביומן מטרות וייעדים אנחנו לרוב לא רק מגדירים לאן אנחנו רוצים להגיע אלא ממש נעשה מעקב אחרי ההתקדמות שלנו והדרך שאנחנו עושים. אני מנהל יומן מהסוג הזה בו יש לי את המטרות שלי לטווח הרחוק וגם כל 3 חודשים אני מציב מחדש מטרות רבעוניות, כל שבועיים בערך אני ממש מתעד איפה אני נמצא ביחס לכל מטרה ואני למדתי בדרך להגעה אליה.

יומן מסע

יומן מסע הוא יומן שמאפשר לך באופן חופשי לדבר עם עצמך ולעבד בכתיבה את חוויות היומיום, לתקופות מסויימות הייתי ממש כותב באופן יומי או שבועי ביומן מהסוג הזה והתרגול ממש עזר לי לעשות סדר בראש. כבר מספר שנים שאני מרגיש שאני כבר לא צריך את זה, שהראש שלי מסודר ושאני יודע לכוון ולדייק את עצמי.

עדיין, כשאני נתקל בקושי משמעותי, בקונפליקט, ברגש שלילי חזק, בבילבול או חוסר בהירות, אני חוזר לכתיבה ואני משוגנע שעצם זה שתרגלתי את הסוג הזה של הכתיבה לאורך זמן מאפשר לי היום להשתמש בכלי הזה בצורה כל כך יעילה, כשאני צריך אותו.

יומן משולב

בסופו של יום כל אחד עושה מה שנוח לו, אם לך מתאים לנהל את היומן שלך בצורה מסויימת או בצורה אחרת וזה עובד לך – מעולה! אם אתה משלב סוגים שונים של כתיבה באותה מחברת, בכלל פנטסטי.

לתת לעצמך זמן ללמוד

כמו כל מיומנות חדשה, כתיבת יומן דורשת אימון ותרגול, עבור רוב האנשים להתמיד בכתיבה מסוג מסויים זה לא פשוט. מעבר לכך, רק להתרגל לקחת איתך את היומן זה דרישה לא פשוטה עבור רבים. כמובן, אפשר לחסוך את זה אם אתם כותבים את היומן בעזרת אפליקציה בנייד, אבל יש לזה, לצד הייתרונות, חסרונות משמעותיים.

פלטפורמות שונות לכתיבת יומן

  1. קובץ במחשב או בגוגל דוקס
    (נגיש, זמין, קל וחינם) (לא כותבים ידנית, הרבה הסחות דעת, מחסום דף ריק)
  2. מחברת פיזית ריקה
    (קל למצוא, כתיבה ידנית, אין הסחות דעת) (צריך לקחת את זה פיזית, מחסום דף ריק)
  3. יומנים מוכנים ייעודיים למטרה
    (שאלות מכווינות, כתיבה ידנית, אין הסחות דעת) (צריך לקחת פיזית, קשה למצוא אחד טוב)

 

מה הקוראים אומרים על הספר ״מנהיגות בטישרט״

בטוח שתרצאה לקרוא גם...

הפרקים החדשים בפודקאסט

הדרכה ללא עלות:

איך להפוך כל נושא לתוכן מרתק בשניות

הדרכה ממוקדת של 36 דקות בלבד שתלמד אותך כלי עוצמתי שישרת אותך בכל פעם לפני צילום סרטון, בניה של כל מצגת או הרצאה, סדנה או קורס ואפילו בשיחות יומיומיות!

איזה מסלול מתאים לך כרגע?
(ניתן לעבור בין המסלולים בכל שלב)