קודם כל חשוב לי לומר לכם שאני לא חובב גדול של פוסטים בסגנון X טיפים שיעזרו לכם להשיג Y. הסיבה לכך היא שבתחושה שלי הם די שטחיים ומתאימים לאנשים שלא אוהבים להכנס לעומק הדברים, עם זאת, במקרה הזה אפשר גם בלי להכנס לעומק להפיק תוצאות מדהימות וברור שהתוצאות שתפיקו עם המשפחות שלכם יותר חשובות לי מיצר ההתפלספות הטבעי שלי.
טיפ #1: מי האנשים האלה בכלל?!
הדבר הראשון שאנחנו חייבים להבין זה – מיהם האנשים שאיתם אנחנו יושבים ליד השולחן?
זו אולי נראית שאלה תמוהה, אבל יש משהו מאוד מאפיין באנשים האלה שאתם קוראים להם ״המשפחה שלי״. מה שמאפיין אותם בנפרד לחלוטין מכל שאר האנשים בחיים שלכם זה שלא אתם בחרתם אותם!
בעוד אני מאמין גדול בבחירת אנשים מתאימים שיקיפו אותנו בחיים שלנו, את המשפחה שלנו אי אפשר לבחור ועדיין אנחנו מאוד אוהבים אותם והם מאוד חשובים לנו. לצערי הרב, אני שומע מלא מעט אנשים שמחשיבים את עצמם ״מומחי חשיבה״ למינהם שאם המשפחה שלכם מעכבת אתכם בדרך להצלחה שלכם – עליכם להתרחק מהם. זה פשוט בולשיט וזה מעצבן אותי לשמוע את זה.
מה שכן, אתם זוכרים שהמשפחה שלכם, יחד עם כל כמה שאתם אוהבים אותם, זה לא משהו שאתם בחרתם בו. פה בדיוק נמצאת הבעיה, אנחנו רוצים שבני המשפחה שלנו יהיו שונים ממה שהם בשביל שנוכל להנות איתם! אבל זה לא ממש עובד וזה רק מייצר ריחוק ותסכול.
אז הטיפ הראשון הוא – לבחור במשפחה שלכם. להבין שהם מי שהם, בדיוק עם התכונות שלהם ובדיוק בלי התכונות שאין להם. להבין שלמרות שאולי לא הייתם בוחרים בהם כחברים הכי טובים (או שכן) בהתבסס על התכונות שלהם, אבל אתם עדיין בוחרים להיות המשפחה שלהם.
הדבר הזה צריך להכניס לכם הרבה מאוד קלילות, משום שאתם לא חייבים להסכים איתם או עם הדרך או הדעות שלהם, כי לא בחרתם בהם על בסיס האופי שלהם, לא בחרתם בהם על בסיס הדעות שלהם, הדרך שלהם או האינטילגנציה (המתמטית או הרגשית) שלהם – בחרתם בהם נטו על בסיס זה שהם המשפחה שלכם.
ככה שכל עוד הם ממשיכים להיות המשפחה שלכם, מותר לכם להנות מהם. גם אם אתם לא אוהבים את כל השאר.
טיפ #2: למה אנחנו פה?
זהו טיפ חשוב מאוד שאני מלמד גם בסדנת תורת היחסים. הסיבה שאני מלמד את זה בכל מקום ושאני מתכוון להמשיך ולחזור על המסר הזה עד אין סוף היא שהמסר הזה הוא החשוב ביותר בשביל להיות פרודוקטיבי בחיים.
המסר הוא לבוא לכל סיטואציה כאשר אנחנו יודעים איזה תוצאה אנחנו רוצים להפיק ולהיות ממקודים בה. במקרה הזה של ארוחה משפחתית, עבורי זה די ברור שהתוצאה שאני רוצה להפיק היא יחסים של קרבה, אהבה ותמיכה עם בני המשפחה שלי.
היות ואני מודע שאני ממוקד בתוצאה הספציפית הזו, בכל פעם שמשהו הולך ולו טיפ טיפה לכיוון לא ברור, אני שואל את עצמי – האם הפעולה שעשיתי / שאני רוצה לעשות משרתת את זה שיהיו לי יחסים קרבה, אהבה ותמיכה עם בני המשפחה שלי? אם כן, אני ממשיך, אם לא – אני משנה גישה. זה עד כדי כך פשוט.
טיפ #3: למדוד את התקשורת של עצמנו
באופן כללי, בקבוצות שונות של אנשים קיימות מוסכמות תקשורת שונות וזה דבר שחייב לזכור.
הדרך היחידה שעליכם למדוד לפיה את התקשורת שלכם (מה שאתם אומרים ואיך שאתם אומרים את זה) היא התגובה של האנשים. להמון אנשים יש תסכולים עם המשפחות שלהם כי הם מתקשרים מולם באופן דומה לאיך שהם מתקשרים בעבודה או מול החברים ואז לא מבינים למה התגובות של בני המשפחה אינן בהתאם לציפיות שלהם.
אני שומע לא פעם דברים כמו ״רק אמרתי שX״ ואז “ברור שזה לא אשמתי, אם הייתי אומר את זה לכל אדם אחר זה היה בסדר״.
אז קודם כל שיהיה ברור שאנחנו לא פה בשביל לחפש אשמים אלא בשביל להפיק תוצאות. העניין הוא שאם אתם רוצים להפיק תוצאות ברמה התקשורתית צריך להיות לכם ברור שלכל אדם יש את ה״עניינים״ שלו ושאפשר וכדאי לדבר איתו טיפה אחרת.
אני לא אומר שאתם צריכים להאשים את עצמכם בכל פעם שמשהו לא מסתדר. אלא פשוט תשאלו את עצמכם ״איך אני יכול לתקשר את זה אחרת באופן שיפיק לי את התוצאה איתו ספציפית״. זה גם לא אומר שאתם צריכים לנסות להסביר את עצמכם כמו לילד מפגר (טעות שהרבה אנשים עושים כשבני המשפחה שלהם לא מבינים אותם) אלא פשוט באופן שיותר תואם את השפה של האדם שמולכם.
חשוב מאוד: כשאני מדבר על תוצאה זה כמובן נכון לכל תוצאה שהיא, אבל במקרה הזה מדובר בתוצאות יותר רגשיות כמו שאמרתי, דברים כמו אהבה, תמיכה וקרבה – או כל רגש שחשוב לכם להרגיש בקרבת המשפחה שלכם.
סיכום
הגיע הזמן ליישם ולהנות!
טיפ אחרון ולא קשור: תשאירו את הגופות של בעלי החיים מחוץ לשלוחן, זה פשוט יהיה מאוד נחמד מצידכם :)