עמוד זה הוא הרחבה על הנחת היסוד #10 של ה NLP, לרשימת הנחות היסוד והסבר על מהן הנחות היסוד של הNLP.
ניסוחים נוספים להנחת היסוד – האדם בעל הגמישות והמשאבים ישלוט במערכת היחסים
- הגורם הגמיש במערכת הוא הזרז לשינוי
- גמישות היא העוצמה העילאית
סרטון המסביר את הנחת היסוד: גמישות היא העוצמה העילאית
בהנחת היסוד הזו אנחנו לא מדברים על שליטה כמשהו שלילי, אלא בתור יכולת השפעה. כמובן, ב-NLP אנחנו לומדים ליצור השפעה חיובית ומעצימה כלפי אחרים ועדיין פעמים רבות אנשים מרגישים תקועים. כי הם לא מצליחים לעזור לאנשים שחשובים להם.
הגורם הגמיש ביותר במערכת יהיה בעל השליטה וההשפעה הרבה ביותר. כלומר, האדם שיש לו הכי הרבה אפשרויות בחירה כיצד להגיב בתוך סיטואציה/מצב נתון, יהיה בעל הסיכוי הרב ביותר להשיג את התוצאות שהוא מבקש להשיג, גם אם הן בסופו של דבר רק לעזור לאנשים אחרים.
כשאנחנו מדברים על גמישות ומשאבים בהקשר הזה הדגש שלנו הוא על משאבים פנימיים כמו אומץ, ביטחון, אנרגיה וגם משאבים כמו רגישות, סבלנות ושלוות נפש.
בנוסף, בהקשר הפנימי יותר, הגורם הגמיש ביותר באישיותו או התנהגותו של אדם, יוכל להיות השער דרכו נוכל לחולל שינוי.ככל שתהיה גמיש בחשיבה שלך, כך תגדל יכולת ההשפעה וההצלחה שלך.
גמישות מחשבתית מאפשרת להיפתח ליותר אפשרויות, לנסות דברים חדשים ולמידות חדשות ולפיכך להשיג מטרות ביעילות. יש לראות, לבדוק ולחקור את המציאות ממספר זוויות ראייה. הצלחה נובעת מניסוי וטעייה, הסקת מסקנות, הצלבת נתונים, השמטת מה שלא עובד. אם תמיד נפעל באופן מצומצם ומגביל, לא נגיע למה שנרצה ולא נפעל באופן המיטבי לנו.
הנחת היסוד הקודמת
הנחת יסוד #9 – בכל מצב נתון יש לפחות 3 אפשרויות בחירה
הנחת היסוד הבאה
הנחת יסוד #11 – כל התנהגות היא הבעה של אהבה או קריאה לעזרה