כולנו אוהבים להיות בסביבת אנשים חיוביים נמשכים להימצא יותר בקרבתם. אנשים חיוביים הם אנרגטיים, כיף בסביבה שלהם ותמיד נוצרת איתם תחושה של עוד.
במאמר הזה נדבר על חמש שיטות שבעזרתן תוכלו להיות אנשים חיוביים יותר וכתוצאה מכך גם מושכים יותר.
זהו ממש מדריך מעשי לפיתוח גישה חיובית
בפוסט הזה אנחנו לא הולכים לדבר הרבה על תיאוריות, רעיונות כלליים או סיפורי השראה אלא ממש דברים פרקטיים שכל אחד יכול לעשות בשביל לבנות את האישיות שלנו כחיובית יותר.
שיטה #1: חיפוש דברים חיוביים
השיטה הראשונה, כמו כל שאר השיטות במאמר הזה, היא משהו שאני עצמי תירגלתי המון וזה בלי שום צל של ספק גרם לי להיות אדם הרבה יותר חיובי. זהו גם תרגיל שלימדתי אלפי אנשים וכל אדם שבאמת עשה אותו ,הפך לאדם חיובי יותר.
יותר מזה, זהו תרגיל שלוקח את הביטחון העצמי וההערכה העצמית שלנו לרמה חדשה לחלוטין.
זה תרגיל פשוט להפליא, בכל פעם שאנחנו פוגשים מישהו או בכל פעם שמישהו מדבר איתנו על מישהו אחר שאנחנו מכירים, נתייחס לזה כאל משימה. המשימה שלנו תהיה: למצוא לפחות דבר אחד מאוד חיובי וטוב, שאפשר לומר על האדם הספציפי הזה.
אבל, חשוב להיות אותנטי ואמיתי. זה לא אומר להתחנף למישהו או לנסות לגרום לאנשים לחבב אותך, אלא לאמן את המוח שלנו למצוא דברים חיוביים על אנשים באופן קבוע.
השלב הבא של התרגיל הזה יהיה לעשות כמיטב יכולתנו לעולם לא לדבר באופן שלילי על אף אחד. זה עשוי להיות מאתגר יותר לחלק מאיתנו, אבל התרגיל הזה לגמרי שווה את המאמץ. אז בכל פעם שאנחנו פוגשים מישהו, ננסה לתת לו מחמאה אותנטית, משהו שחיפשנו וחשבנו עליו ובאמת הרשים אותנו בו. כזה שאנחנו מאמינים וחושבים באופן אותנטי שהוא חיובי לגביהם. ואז נגיד להם את זה.
ובכל פעם כשאנחנו מדברים עם מישהו והוא מזכיר מישהו שאנחנו מכירים, ננסה למצוא לפחות דבר אחד שהוא חיובי וטוב על האדם הספציפי הזה, ולהחמיא לו מול האדם שהזכיר אותו בפועל.
שיטה #2: סביבה חיובית
השיטה השניה, גם היא פשוטה וחזקה להפליא, אך לא תמיד קל ליישם אותה. יכול להיות שרוב הדברים במאמר הזה הם לא בהכרח קלים, אבל אם נעשה אותם, תהיה להם השפעה עצומה על חיינו. השיטה השניה היא לבלות כמה שיותר זמן סביב אנשים חיוביים.
אני לא אומר שאם כרגע אנחנו מכירים אנשים שליליים או שבני המשפחה שלנו הם כאלה, אז צריך לנתק איתם קשר באופן מיידי. מה שאני אומר זה שכדאי לנו להסתכל על הסביבה שלנו, לחפש אנשים חיוביים במקום העבודה, לחפש שכנים ומכרים חיוביים ולחזק קשרים עם האנשים האלה.
בואו לא נתעסק בלהעיף אנשים שליליים, למרות שגם זה לפעמים יעיל או הכרחי, אלא נתמקד בלהוסיף אנשים חיוביים.
כמובן שאם יש להם ערכים לא טובים או אם אנחנו בכלל לא אוהבים אותם, אז אנחנו לא נהיה חברים שלהם, אבל חשוב לעשות את מירב המאמצים כדי למצוא אנשים שלא רק תואמים לערכים שלנו, שהם לא רק חכמים ומעניינים, אלא גם מייצרים סביבם אנרגיה חיובית ומלאים תמיכה ושמחה.
שיטה #3: להסתכל על חצי הכוס המלאה
השיטה השלישית לאמן את המוח להיות חיובי יותר, היא על ידי כך שנחפש את הצד החיובי של דברים שליליים שקורים לנו. זה חד משמעית לא תמיד קל, אבל לפעמים כל מה שצריך זה קצת תרגול.
יש אמרה שאומרת שבכל דבר שלילי יש גם צד חיובי. אני לא בטוח שתמיד קל או אפשרי למצוא את הצד החיובי במצב שבו אנחנו נמצאים. אבל לרוב, אנחנו יכולים למצוא את הצד הזה אם נחשוב באופן יצירתי מספיק ונהיה מספיק מחוברים לעצמנו.
אז אנחנו רוצים שבכל פעם שאנחנו תופסים את עצמינו מתלוננים, בכל פעם שאנחנו אומרים או רואים משהו באור שלילי – נעצור לשניה ונחשוב מה טוב במצב הנוכחי.
אני לא אומר שצריך להתעלם מהשלילי, להיות אדם חיובי זה לא אומר שאתה צריך להיות עיוור לצדדים השליליים שבחיים, זה לא אומר שצריך להאמין שהכל מושלם בעולם. זו לא חיוביות זו תמימות או נאיביות.
מה שאני אומר זה לחפש את הצד המואר בתוך הדברים השליליים. ובכן, כמעט לכל דבר שלילי יהיה גם בתוכו חיובי. ברגע שנתאמן ונרגיל את המוח שלנו לראות את המציאות המורכבת של החיים שבעצם בכל שלילי, יש חיובי, ובכל חיובי, יש שלילי. יהיה לנו קל יותר להתמקד יותר בחיובי, ככה נהיה מאושרים יותר, נתלהב יותר ונסחוף אחרינו יותר אנשים.
בכללי יהיה לאנשים הרבה יותר כיף לבלות זמן איתך. גם בעסקים, להיות אדם חיובי זה כלי עוצמתי גם ברמת המנהיגות וניהול הצוות וגם ברמת התקשורת מול הלקוחות והספקים.
שיטה #4: עשו דברים שעושים אתכם שמחים
השיטה הרביעית להפוך לחיוביים יותר היא פשוט לעשות דברים שיגרמו לכם להיות מאושרים יותר. ככלל אצבע, אנשים מאושרים יותר הם גם חיוביים יותר, רוב האנשים השליליים הם פשוט ממורמרים.
אני לא אומר שאנשים שהם לא חיוביים, אנשים ציניים לדוגמה הם בהכרח אומללים. אבל אני אומר שככל שאתה יותר שמח, ככה אתה נהיה יותר חיובי, באופן כללי. ויש כל מיני טכניקות וכל מיני דרכים בהן תוכלו להיות מאושרים יותר.
ויש למעשה בסיס מדעי די טוב למאמר הזה הודות לתחום הלימוד בפסיכולוגיה הנקרא פסיכולוגיה חיובית, התחום למעשה, חוקר באופן אמפירי את המדע של להיות מאושרים יותר. ועל זה אנחנו מדברים פה.
בונוס: קבלו סרטון על 4 הרגלים שיהפכו אתכם למאושרים יותר
לצורך המאמר הזה, נתמקד בכלי אחד מאוד פשוט אבל עוצמתי במיוחד, והוא לאמץ תחביבים.
לפחות תחביב אחד. לדעתי, כדאי מאוד לכל אדם שיהיה לו תחביב, משהו שהוא אוהב ובאמת משמח אותו. אני בדרך כלל משתדל שיהיה לי לפחות תחביב אחד שאני עוסק בו באופן שוטף. כרגע, התחביבים המרכזיים שלי הם טיפוס על צוקים, שחמט ומשחק של מבוכים ודרקונים עם חברים.
גם אם אתם אנשים מאוד עסוקים, או אולי, במיוחד אם אתם אנשים עסוקים – חשוב מאוד לדאוג לשמר את המסגרות האלה. למרות שאני בעל עסק, ולמרות שיש לי את המשפחה והילדים שלי ואני מאוד עסוק – אני מקפיד על התחביבים האלה.
כי אני באמת מאמין שכשאנחנו מאושרים יותר, זו לא רק השקעה בנפש שלנו, אלא גם השקעה בעסק שלנו, בבריאות שלנו ובמשפחה שלנו. כמו שאמרתי, כשאנחנו יותר חיוביים, אנחנו יותר אנרגטיים ויש לנו יכולת גבוהה יותר לתמוך ולתרום לסביבה שלנו.
שיטה #5: לקחת אחריות
השיטה החמישית והאחרונה עשויה להיות המאתגרת מכולן, וזוהי לקיחת אחריות.
כשאני אומר לקחת אחריות אני מתכוון, על התוצאות שלנו, לקחת אחריות מלאה על ההתנהגות שלנו ועל התוצאות שאנחנו מייצרים.
באופן כללי, אנשים רבים נוטים להתבלבל בין לקיחת אחריות לבין אשמה. אני לא אומר שאנחנו צריכים להאשים את עצמנו בהכל. ברור שרוב הפעמים אנחנו נעשה את הטוב ביותר שלנו. ועדיין, התוצאה לא תמיד תהיה מה שציפינו. במקרים האלה, ברור שהאשמה עצמית לא תעזור לנו, ההפך היא רק תוריד לנו את המוטיבציה.
מצד שני, לקיחת אחריות מלאה מסמנת למוח שלנו שאנחנו היוצרים, אנחנו אלה שמפיקים את התוצאות ואחראים להן. אם אנחנו אחראיים לתוצאות הטובות פחות, אז ההיגיון אומר שיש לנו את היכולת ליצור תוצאות טובות יותר בהמשך.
אולי אנחנו יכולים לשנות את ההתנהגות שלנו, את הגישה שלנו, או לפתח מיומנויות חדשות ואז לנסות שוב ולהפיק תוצאה חיובית יותר. כמה שניקח יותר אחריות על הפעולות שאנחנו עושים, על הרגשות והתוצאות שאנחנו מפיקים בחיים כך נהיה חיוביים יותר.