לצפייה ישירה: 14 שיעורים מוקלטים באיכות HD! לחצו כאן עכשיו 👈🏻  קורס שפת גוף בחינם

4 דברים ששווה לעשות במקום תואר או ישר אחריו

לפני שמתחילים חשוב לי להבהיר שאני לא נגד לימודים באקדמיה, אני פשוט חושב שהם לא מתאימים לכולם ובוודאי שלא בכל מצב, מעבר לכך אני חושב שבמשך שנים ארוכות מידי הם שווקו באגרסיביות מוגזמת לכלל האוכלוסיה כאילו הם הפיתרון לכל הבעיות בעולם.

לשמחתי, היום אנשים פוקחים את העיניים ומסתכלים על הדברים בצורה מפוקחת יותר, אם אתם ניצבים בפני ההחלטה: האם שווה לעשות תואר? <- הקישור הזה יכול לעזור לכם לקבל את ההחלטה. אבל, אם כבר ברור לכם שאין לכם כוונה ללמוד באקדמיה בשלב הזה (או בכלל) או אפילו אם סיימתם את התואר ואתם לא יודעים מה לעשות עכשיו – אתם בדיוק במקום הנכון, תמשיכו לקרוא.

במאמר הזה אני ארחיב על 4 דברים שלדעתי סופר-אפקטיבי להתמקד בהם כמה שיותר מוקדם.

במקום תואר: צרו בהירות בחיים שלכם

אולי הדבר הכי עוצמתי שאתם יכולים לעשות עם הזמן שלכם זה לברר ולהבין מה אתם באמת רוצים לעשות ואיזה סוג של אדם אתם באמת רוצים להיות. ההמלצה שלי היא לא לטוס להודו בשביל לחפש את עצמכם שם, במיוחד אם לא הייתם שם אז אין סיכוי שהלכתם לאיבוד שם ולכן לא תמצאו את עצמכם שם.

5 דרכים פשוטות ליצור יותר בהירות בחיים שלכם

  1. לעבוד ולחסוך כסף: עד גבול מסויים זה יעיל, מעבר לזה בגיל צעיר כדאי לתעדף צבירה של מיומנויות מעל לצבירה של כסף.
  2. להתנדב / לעבוד בתחומים שמעניינים אותך: זו דרך מעולה להכנס לשטח ולגלות האם התחומים האלה מעניינים אותך מספיק כדי להתמקצע בהם ואולי גם לעשות בהם תואר או להתרחק מהם כמו מאש לפני ששרפת על הלימודים 350,000 ש״ח.
  3.  קורסים וסדנאות של התפתחות אישית: לרוב הלימודים האלה יעזרו להכיר את עצמך טוב יותר, לצבור מיומנויות שרלוונטיות לכל עיסוק שלא תבחר בחיים ולמרות שהעלות שלהם לעיתים גבוהה – לרוב אפשר לעבוד תוך כדי הלימודים אז בפועל העלות שלהם משמעותית נמוכה יותר מזו של לימודים לתואר.
  4. להקים מיזם חברתי / עסקי: אין זמן מושלם יותר לקחת סיכון על הזמן שלך כמו בגיל עשרים וקצת, הדבר הטוב ביותר הוא שגם אם נכשלת והמיזם לא הצליח, קיבלת בית ספר לחיים בחינם.
  5. דברו עם חברים ובני משפחה שמכירים אתכם: תשאלו אותם איך הם רואים את החוזקות והחולשות שלכם, תשאלו אותם מה לדעתם אתם תאהבו לעשות ומה לא, תשאלו אותם על מה הם גאים בחיים שלהם ועל מה הם מתחרטים – הנה לכם כמה שיעורים יקרי ערך לחיים.

במקום תואר: תפתחו מיומנויות חדשות

תמיד שווה לפתח עוד מיומנויות חדשות, אבל בגיל צעיר יש לפיתוח מיומנויות יתרונות רבים נוספים. הראשון הוא שבעזרת התרגול והעבודה שתשקיעו במיומנויות החדשות שלכם, אתם תלמדו להכיר את עצמכם טוב יותר, במה אתם מוכשרים יותר ובמה פחות, במה אתם נהנים להשקיע זמן ובמה פחות – וזה יחזק את הבהירות שיש לכם, כמו בסעיף הקודם.

מעבר לכך, כשאני צעיר ואני רוכש מיומנות חדשה אני מקבל בעצם הזדמנות להשתמש בה שוב ושוב במשך המון שנים, מה שמקנה לי את האפשרות להנות ממנה בהרבה יותר מצבים בהם אהיה במשך החיים שלי ומעבר לכך, אפשרות לפתח רמה של מומחיות בלתי רגילה אם גיליתי שיש משהו שאני אוהב ומוכשר בו.

אחת השאלות החשובות יהיו איזה מיומנויות כדאי לפתח והתשובה היא שאפשר להתפרע, להתנסות ולחשוב על שלושה קריטריונים:

  1. דברים שאני טוב בהם
  2. דברים שאני אוהב
  3. דברים שיש להם ערך לאחרים / לעולם

אם מיומנות עומדת בשלושת הקריטריונים האלה כנראה מאוד שווה להשקיע בה, אבל גם אם לא, יכול להיות שלהתנסות לא יזיק.

אם בא לכם לקבל קצת הכוונה למיומנויות ספציפיות ולדרכים ספציפיות לפתח אותם הנה כמה מאמרים שיוכלו לעזור לכם:

  1. מיומנויות חברתיות שיפתחו לכם את הביטחון העצמי
  2. גישות למנהיגות אפקטיבית
  3. עבודות ליזמים: במה כדאי לי לעבוד אם אני רוצה להיות עצמאי?
  4. תכונות של מנהיג אמיתי

במקום תואר: צרו הרגלים חיוביים ותשנו הרגלים שליליים

ממש כמו מיומנויות, אנשים שמפתחים הרגלים חיוביים בגיל צעיר זוכים בייתרונות אדירים לאורך זמן. מעבר לכך שבגיל צעיר קל יותר לאמץ הרגלים חיוביים חדשים שאחר כך קל יותר לשמור לכל החיים – יש הרגלים רבים שמתגמלים אותכם יותר ככל שאתם מתמידים בהם יותר זמן, לכן, להתחיל בגיל צעיר זה מעולה.

אותו הדבר קורה בצורה הפוכה עם הרגלים שליליים, ככל שממשיכים איתם למשך זמן רב יותר קשה יותר להפטר מהם וגם הנזק שהם יוצרים בחיים שלנו הולך ומצטבר – תתמקדו ותעיפו אותם מהחיים שלכם. באופן כללי, ההרגלים שלכם יהיו אחראיים, אולי יותר מכל דבר אחר, גם להצלחה שלכם בחיים וגם לרמת האושר שתחוו או לא, לכן שווה מאוד להשקיע בזה.

אני ממליץ לכם לעשות רשימה של הרגלים חיוביים ולהתחיל להכניס אותם לחיים שלכם אחד אחרי השני ובמקביל לעשות רשימה של הרגלים שליליים ולעבוד על לשנות אותם.

הנה כמה מאמרים שיעזרו להכווין אתכם,

הרגלים חיוביים

  1. דברים שכדאי לעשות מוקדם בבוקר
  2. איך ליצור שגרת בוקר
  3. איך לבנות סדר יום אפקטיבי
  4. איך להפוך לאנשים חיוביים ומושכים יותר

הרגלים שליליים:

  1. דברים שאסור לעשות לעצמנו
  2. דברים שלא עושים עם אנשים
  3. דברים שלא עושים עם הכסף שלנו

במקום תואר: תציבו מטרות לטווח הקצר

אם אתם מדלגים על התואר כי אתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים לטווח הארוך זה מעולה, חשוב שיהיו לכם גם מטרות לטווח הארוך אבל קריטי שגם תחלקו אותם למטרות לטווח קצר. אחד המחירים שצריך לשלם על כך שלא הולכים ״במסלול הרגיל״ הוא שאף אחד לא ידחוף אתכם לעבר המטרות שלכם – אתם צריכים לוודא שאתם מתקדמים כל הזמן לכיוון שלהם.

במיוחד אם אתם לא יודעים באמת מה המטרות שלכם לטווח ארוך, עוד יותר חשוב שתציבו מטרות לטווח קצר, מטרות פרקטיות כאלה שיקדמו אתכם, בין אם זה ליצור חוויות מסויימות (כמו טיול, קורס או סדנה) לבנות תשתית מסויימת (כמו ללמוד לתעודה או לחסוך סכום של כסף) או כל דבר אחר – תתרגלו את עצמכם להציב מטרות ולהגשים אותן.

ככל שיעבור זמן, תבנו לעצמכם שוב ושוב מטרות לטווח הקצר, תפתחו מיומנויות ותבנו הרגלים חיוביים – יהיה לכם יותר בהירות ותוכלו גם להציב מטרות לטווח ארוך יותר.

בכל מקרה, המון המון בהצלחה!

מה הקוראים אומרים על הספר ״מנהיגות בטישרט״

בטוח שתרצאה לקרוא גם...

הפרקים החדשים בפודקאסט

הדרכה ללא עלות:

איך להפוך כל נושא לתוכן מרתק בשניות

הדרכה ממוקדת של 36 דקות בלבד שתלמד אותך כלי עוצמתי שישרת אותך בכל פעם לפני צילום סרטון, בניה של כל מצגת או הרצאה, סדנה או קורס ואפילו בשיחות יומיומיות!

איזה מסלול מתאים לך כרגע?
(ניתן לעבור בין המסלולים בכל שלב)