הרצאות, סדנאות, קורסים – כלל התחומים הללו מרתקים ונרחבים, מטרתם – העברת ידע מקצועי או אישי לקבוצת אנשים ספציפית. איך עושים זאת בדרך הטובה ביותר? במאמר זה נסביר איך בונים הרצאות, סדנאות או קורסים בצורה העניינית, המעשית והלימודית ביותר.
בחברה בה אנו חיים קיימים כלים רבים שנוצרו או הומרו במטרה להעביר תוכן מסויים, דרך פעולה מסויימת, מקבץ טיפים מסויים וכד’ לקהל יעד. בין אם מדובר בהרצאה פרונטלית, בקורס דיגיטלי או סדנה היברידית שתיארך לאורך פרק זמן ממושך, אחת לתקופה קבועה מראש – בואו ללמוד הכל על איך בונים הרצאה, סדנה או קורס.
לתשומת לבכם: זהו מאמר שנכתב על ידי הצוות שלי ולא אני בעצמי כתבתי אותו, אם בא לכם לשמוע את דעתי האישית על הנושא אתם מוזמנים לחפש ביוטיוב, בפודקאסט, או במאמרים אחרים שאני כתבתי.
לקורס דיגיטלי ממוקד למרצים שיעזור לך לקדם את הקריירה או העסק בעזרת הרצאות.
ההבדלים בין קורס, סדנה והרצאה
כפי שציינו לעיל, שלושת ההגדרות הללו חולקות מטרה משותפת. עם זאת, לכל אחד מהכלים הללו, שנוצרים במטרה להעביר קונספט, רעיון או הדרכה, קיימת נישה משלהם. בכדי להסביר איך בונים אותם, נסביר קודם מה מייחד כל אחד מהקונספטים המעשיים הללו.
מהי הרצאה
הרצאה הינה שיעור חד פעמי, בו יעביר המרצה קונספט מסויים למקשיביה. התוכן שלה יכול להיות הסברת רעיון מסויים, הדרכה על דרך פעולה מסויימת, שאילת שאלה מסויימת ומענה עליה ועוד. את ההרצאה ניתן להעביר באופן פרונטלי – איתו מגיע יתרון היחס האישי, או באופן דיגיטלי – איתו יגיעו יתרונות פוטנציאל המכירה המגובר בשל נזילות ההרצאה והקלות שבהעברתה ללקוחות השונים. בעת תכנון ההרצאה, חשוב להבין מהו התוכן הממוקד אותו תרצו להעביר. בעת בניית ההרצאה, תוכלו לחזור לנקודות הבסיס הללו בכדי לקבל רפרנסים.
מהו קורס
קורסים יכילו מספר מפגשים. מטרתם הקולקטיבית דינאמית ותואמת את חזון המשורר – לימוד של כישור חיים מסויים, העברת תוכן מקצועי או הדרכה על דרכי יישום שלו ועוד. כמו ההרצאה, הקורס יכול להיות דיגיטלי, אך קורסים פרונטליים יומלצו ואף יידרשו בעת העברת תוכן מעשי הדורש הבנה פיזית של פעולה מסויימת.
מהי סדנה
סדנה תהיה לרוב פרונטאלית. מטרתה הינה ללמד כישור או מיומנות מסויימת, או לחליפין ללמד את משתתפיה תוכן מסויים בכדי לתת להם כלים לשיפור עצמי ו\או מקצועי. לא פעם נשאלת השאלה – איך בונים סדנה? התשובה רלוונטית גם לבניית הרצאה ולבניית קורס, ולכן נענה עליה במרוכז.
איך בונים סדנה, קורס או הרצאה
בעת בניית הרצאה, קורס או סדנה, חשוב תחילה לבצע סקירה של התוכן אותו נרצה להעביר, מטרת הבנייה של הפורמט הלימודי ושל מטרותינו מהכלי הלימודי אותו ניצור. בעת תכנון הרצאה, סדנה או קורס, חשוב לבסס את המטרות המקצועיות שאנו רוצים להשיג ממנו – מכירה והרווחת כסף, דרכי שיווק פוטנציאליות, קהל יעד רלוונטי וכד’. לאחר שאילת הקושיות הזו, נוכל לגשת ולבנות את תוכן הסדנה, הקורס או ההרצאה – הסילבוס.
איך בונים סילבוס
בכדי לבנות סילבוס איכותי, נחליט תחילה על הפורמט בו נרצה להעביר את התוכן שלנו. מומלץ לשוב לפסקאות הראשונות של מאמר זה בכדי להחליט האם נבחר בבניית הרצאה, סנדה או קורס. לאחר שנחליט איזה פורמט הכי מתאים לנו, נתחיל לתכנן את שלבי ההרצאה, מפגשי הקורס השונים או את התוכן שנרצה להעביר בסדנה. חשוב לשמור על שלושה שלבים – הסברה, לימוד מעשי ולבסוף סיכום ודוגמאות ליישום.
לסיכום
לאחר שבחרנו באיזה פורמט אנו נשתמש, תכננו את מהלך הקורס\הסדנה\ההרצאה וביססנו את המטרות אותן נרצה לצלוח, הגיע הזמן לבחור את המדיום שבו נשתמש. כאן נשאלת השאלה – האם נוכל להעביר את התוכן בפורמט דיגיטלי, או שמא נבחר במדיום פרונטלי? בשלב האחרון נתחיל לשווק את הסדנה, את הקורס או את ההרצאה שלנו לקהל הרחב.