למדנו מחשבים בתיכון או באוניברסיטה או אפילו סתם ישבנו קצת יותר מידי שעות מול המחשב כילדים, האמת שזה לא כל כך משנה איך אבל לידינו הגיע הכלי המדהים שנקרא תכנות.
אני מכיר המון המון אנשים שיודעים לתכנת ברמה כזו או אחרת והרבה מהם לא מנצלים את זה בשום צורה שהיא. אני לא אומר שאתם צריכים לעשות משהו שאתם לא אוהבים או לא מתחברים אליו, אם אתם יודעים לתכנת ופשוט לא אוהבים את זה הפוסט הזה לא ממש עבורכם – לכו תעשו משהו שאתם אוהבים.
למה לעשות כסף מתכנות?
תכלס? כי אנחנו צריכים כסף או רוצים כסף ותכנות זה כלי אדיר לעשות איתו כסף, זה לא ממש קל או פשוט אבל אפשרי מאוד.
הסיפור שגרם לי לחשוב על הפוסט הזה הוא חבר שלי שעבר ליד גלידריה וראה חבר שלנו – מדריך שחייה מוסמך שמת על המקצוע הזה וחולה על הבריכה עובד כמוכר גלידה. לא שיש לי משהו נגד למכור גלידה אם אתה אוהב את זה או לא להשתמש בתעודה שיש לך אם אתה לא מתחבר אליה אבל אם יש לך את הכלים ואת הרצון – תנצל את זה!
(הפוסט בלשון זכר אך מיועד לשני המינים)
איך עושים כסף מתכנות – מהבית!
כן, זה דיי מובן מאליו שאם אנחנו יודעים לתכנת וחברה מסויימת רוצה לשכור אותנו אנחנו יכולים להרוויח כסף, הרבה מאיתנו לא רוצים ללכת במסלול הזה מכל מיני סיבות (שזה מסלול לא רע אגב) בין אםזה רצון לנהל את הזמן שלנו בעצמנו, לעבוד מספר שעות מסויים ביום או שצריכים את המרחב והחופש.
אז הנה אני פה בפוסט מגניב שיתן לכם שלוש דרכים מגניבות לייצר כסף בעזרת תכנות.
מתכנת פרילנסר \ freelancing
להיות מתכנת פרילנסר זו הגרסה הקרובה ביותר למתכנת בחברה, אנחנו מוצאים פרוייקטים או חברות שרוצות להעסיק פרילנסרים והם ישלמו לנו לפי שעה או לפי פרוייקט.
זוהי אולי האופציה הקלה ביותר אבל היא גם המוגבלת ביותר, את תעריפי הפרילנסר שלך תוכל להעלות עד גבול מסויים (כנראה) ובכל זאת הגבול הזה הוא דיי גבוהה ככה שלא תרעב.
דרך טובה להתחיל להשיג פרוייקטים זה כמובן דרך קשרים אבל אפשר גם להשתמש באתרים דוגמת xplace שמכילים המון פרוייקטים שמחפשים פרילנסרים.
עוד משהו מגניב: בxplace אפשר לראות שכר שעתי ממוצע לפי תחום.
שיתוף פעולה \ בניה של חברת פיתוח
אם מעבר למתמטיקה למדנו עוד כמה דברים אנחנו בטוח מכירים את הביטוי ש"אחד ועוד אחד שווה שלוש" וזה דיי פשוט אם אתה מתכנת שבונה אתר ואתה יוצר שיתוף פעולה עם מעצב אתם יכולים להציע שירות \ מוצר טוב בהרבה מה שמאפשר לכם לגבות מחיר גבוהה בהתאם.
מעבר לכך למודל הזה יש עתיד, הוא יאפשר לכם בבוא הזמן להוסיף שירותים נוספים ביתר קלות, בין אם זה שיווק, מיתוג, פרינט, קידום אתרים או כל דבר שעולה על רוחכם.
סוג נוסף של חברה שכזו יכולה להיווצר משותפות של כמה מתכנתים שמייצרים פרוייקטים גדולים יותר או שכל מתכנת מביא את תחום ההתמחות שלו.
תוכנה כשירות – Software as service (SAS)
זה כבר משהו שהוא שונה מהותית יש לו את הייתרונות העצומים והחסרונות המשמעותיים שלו, ראשית נסביר מה זה SAS.
הרעיון הוא שבמקום למכור מוצר מסויים או שעות עבודה עבור לקוח אנחנו מפתחים מוצר מסויים שהלקוחות ישלמו עבורו באופן מתחדש כמו שהם משלמים עבור שירות. אנחנו בעצם לא צריכים להוציא זמן ו\או כסף עבור כל לקוח אלא רק על תחזוקת ושיפור התוכנה.
יתרון משמעותי: המודל העסקי הכי פחות מוגבל מבחינת רווחים, גם תוכנה פשוטה שכל משתמש משלם עבורה 5$ בחודש יכולה להיות מנוף עצום להזרמת מזומנים אם יש לכם עשרות אלפי משתמשים (שבעולם האינטרנט זה לא בשמיים)
חסרון משמעותי: אין כסף! צריך לבנות משהו בלי לקבל עליו כלום בהתחלה. לוקח זמן להגיע לנקודת הROI אם בכלל, אם יש לכם רעיון לעשות דבר כזה הייתי ממליץ לכם לקרוא על המודל הבא. סורי שאני מפנה למשהו באנגלית אולי בעתיד אני אכתוב על הגישה הזו בעברית.
סיכום – כסף מתכנות
רוצים כסף עכשיו – freelancing
רוצים יותר כסף, לעבוד עם אנשים ומוכנים לקחת על עצמכם את הסיכון שבעניין – תקימו צוות.
רוצים פוטנציאל עצום ולא מפחדים לדחות את הכסף בשלבים הראשונים – SAS
תהנו ותעשו הרבה כסף והרבה תוכנות מגניבות שכולנו נוכל להינות מהן :)